אנדרסן :יצא קצת מכוער הברווזון

רבות שמעתי וקראתי על אנדרסן .המסעדה-קפה-ביסטרו-לא הצלחתי להבין איך הם קוראים לזה ,מברנר 2 שפצחה לפני כשנה בתפריט סקנדינבי ,חזרה בה ,והיום מתיימרת להציע טעמים קלילים של קיץ ים תיכוני ותל אביבי ,בניצוחו של אלי מזרחי מכתית המיתולוגית .בשמחה רבה הגעתי לאירוע השקת תפריט הקיץ במקום וכמה ששמחתי על ההזמנה ,ככה הצטערתי שבאתי .נתחיל מזה שהמלצרית החביבה ידעה לומר לנו שהיין הלבן מצויין .היא זכרה שקוראים לו גוורצטרמינר אבל לא היה לה מושג מי מייצר אותו .שלחנו אותה לברר והיא חזרה עם תשובה – שאטו סן מישל .לצד התשובה הגיע גם ספלול של מרק דגים מעולה ולחם זיתים שהיה תענוג לטבול בקערית האיולי-פפריקה ,עד שנתקלתי בחרצן שנשמט מאחד הזיתים – לשיניים שלי שלום .טעמנו מרק יוגורט קר עם פלאפל בטטה ,המרק היה חמצמץ ,מרענן ועתיר שום ,הפלאפל היה סתמי ופשוט צף שם כמו חתיכת – לא משנה עכשיו ,אנחנו מדברים על אוכל .הסביצ'ה דג ים במשרה אסיאתי התגלה כמטח סוכרים של ממש ,כשטעמי הסויה והדבש משתלטים על הדניס ומשאירים אותו בחזקת מרקם סמרטוטי ולא מורגש .המנה הבאה הצליחה לחפות על הזוועה המתוקה .מדובר בסלט אנדיב בויניגרט דבש עם אגוזים מתובלים ,גבינה כחולה ואגס ביין .מליון טעמים שבעקרון לא ממש קשורים אחד לשני עטפו את הפה שלי מבפנים באיזן מפתיע ,תוקפים בכל פעם נקודה אחרת בחיך . תענוג .מנת פורל בציפוי אגוזים על קרם תפוחי אדמה וקולי פלפלים החזירה אותנו לגובה פני הים ,עם טעם סבוני ,מרקם חולי והרגשה כללית של אלומיניום תעופתי ,וזה עוד כלום לעומת הספייריבס במרינדת ברבקיו ,מנה שהתגלתה כצלע ענקית מוצפת ברוטב סמיך ובמתיקות בלתי אפשרית .היה גם פופייט עוף במילוי דוקסל פטריות .המלצרית לא ידעה לתרגם לי במיידי ,הלכה לברר וחזרה עם תשובה .הפופייט הוא העטיפה והדוקסל הוא המילוי – מהיום במקום להגיד בורקס פטריות ,אמרו פופייט בצק עם דוקסל פטריות .הקינוח זכור לי כסביר .למרות הנפילות הלא ברורות ,היה לנו טוב בחצר של אנדרסן ,היין עבד כמו שצריך ,האוויר היה נעים והחברה גם .אם היו שואלים אותי ,מכל ההגדרות הכי מתאים לאנדרסן להיקרא קפה ,כי בקפה אנחנו בדרך כלל מוכנים לוותר על איכות המזון תמורה האווירה ,והאוירה בברנר 2 מנצחת .יומיים מאוחר יותר פגשתי עיתונאית מזון בכירה אחת ,שסיפרה לי שכל תפריטי הקיץ למיניהם הם תרגילים שיווקיים שהולכים בערך כך :המסעדה לא מקבלת מספיק כותרות בעיתונות .מה עושים ?משיקים תפריט קיץ ומכנסים את ציבור העיתונאים לארוחת טעימות .ואם השף לא רוצה להכין תפריט קיץ ולא מעניין אותו להתעסק עם זה ?אין לו ברירה ,בשביל אינצ'ים בעיתון הוא חייב להתפשר .מה שיוצא בסוף זה מנות חסרות חשק ,שלא קשורות בשיט למנות המנצחות של המקום וזה מה שאנחנו מקבלים באירועים המקושקשים האלה .אם הייתי כותב על אוכל בצורה מקצועית ,אני חושב שהייתי מעדיף לעשות את הטעימות בתור לקוח משלם .טקסט הרבה יותר מפרגן תוכלו למצוא השבוע בטיים אאוט ,בתנאי שתצליחו להתגבר על הממשק המזעזע ביותר ברשת .ולקוראינו באזור חיפה והקריות ,החל מסוף השבוע הבלוג משודר בסינדיקציה גם כאן

תגובה אחת to “אנדרסן :יצא קצת מכוער הברווזון”

  1. pijama lola Says:

    מכיר את הבדיחה על זה שמאז שהוא נולד הוא אף פעם לא דיבר וכולם חשבו שהוא אילם, ויום אחד כשהוא כבר מבוגר וישבת לאכול עם ההורים שלו הוא פתאום אמר "המרק הזה מלוח", וההורים נדהמו ושאלו אותו למה הוא לא דיבר עד היום והוא ענה שעד היום היה בסדר?

    יאיר, האנטר הוא חברך. שמור עליו.

כתיבת תגובה