הטרקלין – פיק אפ וויין בר

בערב הסיום של פרס אשכול הזהב ,פגשתי את תמנע ,מנהלת השיווק של יקבי בנימינה ,שהזכירה לי התערבות שלנו מלפני שנתיים .אני כבר הודעתי לה שהיא הפסידה טכנית ,אבל היא מתעקשת .נושא ההתערבות היה צריכת היין בברים .בזמנו טענתי שמדובר בכמות זניחה ואילו תמנע ויינון ,איש יחסי הציבור שלה גרסו שמדובר בכמויות גדולות .משום מה צוות בנימינה התחמק עד היום משלב ההוכחות ,כך שמבחינתי מדובר בניצחון טכני שלי ,אלא אם בקרוב יוכח אחרת

ברים שכן אמורים לשתות בהם יין הם ברים שמוגדרים מראש כ-בר יין ,או ביסטרו ויין ,ההגדרה לה זכה הטרקלין ,המקום החדש של יוסי בן אודיס בנחלת בנימין 41 .מי שעיצב את המקום החליט ,בחוכמה לטעמי ,לוותר על הניסיונות לחקות מערת נזירים טחובה או מרתף מעופש ,והלך על צבעים בהירים בר גדול במרכז ואהילי שנות השישים .קצת פחות תאורה והרי לכם פיק אפ ,אבל בסטייל .מדפי הבקבוקים ,מלבד אחד גדול בכניסה ,לא נראים לעין

הביקור הראשון שלי בטרקלין התרחש לפני כשבועיים באירוע עיתונאים שהתקיים לרגל הפתיחה .זן-אור ,מאנשי היין והאלכוהול שאני תמיד שמח לפגוש ,הגיע לעזור ללי המקסימה מאחורי הבר ומזג לי כוס של גינתון פטיט סירה 2004 .יין חביב ,אמרתי לעצמי ,עוצמתי ,ומתובל ביותר ,בלי לוותר על האלגנטיות .סמנתי וי ורציתי לעבור ליין אחר ,אך זן-אור התעקש שאחכה איתו לאוכל ובצדק .מנת הסינטה לצריבה – פרוסות סינטה שמוגשות על חלוק נחל לוהט להכנה עצמית ,והפטיט-סירה פשוט נועדו זה לזה . הפלפל השחור ,הליקריץ, הקפה ,השוקולד והדבש שהיין הביא איתו ,הפכו את הבשר למשהו הרבה יותר מעניין מסינטה על חלוק נחל ,והכתירו את היין כמנצח הגדול של הערב

השבוע זומנתי שוב לטרקלין והפעם לערב טעימות שכולו גינתון .ראשון נמזג לי מרלו 2005 .יין רך ועדין שהתישב יפה בפה אבל הרגיש קצת חלול ולא מספק .בעודי מתבאס, שמתי לב שאני בעצם יושב בבר עם לא מעט רעש ועשן – לא מיקום קלאסי לטעימת יין ,כך שאין פלא שהמרלו קצת נעלם .מרלו 2004 כבר לא היה זקוק לרחמים ,זה היה סיפור אחר לגמרי .הרכות נשמרה אבל הפעם היא לוותה בשפע של פרי טרי ,עץ, קפה ותבלינים שחתכו בקלות דרך העשן והרעש וריחות האוכל, .דורון ,היינן אמר לי שעוד כארבעה חודשים של התפתחות בבקבוק ,גם המרלו הצעיר יותר יקבל את העוצמה של אחיו הגדול

המרלו-פטיט סירה שהגיע קצת אחר כך ,היה עשיר מאוד באף – פרי בשל ,אדמה, קרמל ותבלינים ,ומחודד מאוד בפה , ואחריו חזרנו לפטיט-סירה שהתמודד בגבורה גם עם מנה עשירה של המבורגר עם רוטב ציר בקר ,שמנת ומחית כמהין

המפגש המשמעותי ראשון שלי עם יקב גינתון היה לפני כחצי שנה כשהקברנה סוביניון – שיראז 2003 שלו ,נמכר באופן בלעדי ב-אורקה .זה יין לארוחות ,כתבתי אז .יין שעושה חשק לאכול .פרט לאותו מרלו עדין ,ההכללה תקפה בעיני לכל התוצרת של גינתון .יין של אוכל ,יין של לילה ,יין בליין שכמו בחורה הורסת שנכנסת לפיק-אפ וכולם מפנים אליה את הראש ,לא נותן לשום דבר להפריע לו להתבטא ועושה את זה בשיא האלגנטיות .אם היו לנו עוד יקבים כאלה ,יכול להיות שתמנע תנצח יום אחד בהתערבות

מודעות פרסומת

2 תגובות to “הטרקלין – פיק אפ וויין בר”

  1. אודיסאוס Says:

    1. גינתון כאלה טובים שה םהחליטו להתמחות בהם?
    2. פיק-אפ? היינו שם שני זוגות ומאוד נהנינו (היינו גם בתקופת פסטוריוס הקודרת)
    3. כשהיינו שם, הוצע לנו שפע יינות ישראליים ואחרים

  2. יאיר גת Says:

    1. גינתון אכן טובים, לא יודע לגבי ההתמחות
    2. לא, לא ממש פיק-אפ .אגב, נסו ללכת פעם שני זוגות לפיק-אפ .מומלץ
    3. כן ,יש שם עדיין מבחר מרשים של יינות ישראליים ויינות מהעולם במחירי מציאה
    4. שבת שלום וחג שמח

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s


%d בלוגרים אהבו את זה: