מסה קריטית

אני אוהב מאוד את הבר של מסה .הניגוד העצום שבין העיצוב המנוכר והשירות הקורקטי במקרה הטוב ,לבין המנות שלמרות המורכבות שלהן תמיד יש בהן משהו ביתי ומפנק ופשוט נורא טעים ,עושה לי את זה בכל פעם מחדש .אני אוהב מאוד גם את היין של ססלוב מסיבות שכבר פירטתי באלף ואחד מקומות .לכן כל כך שמחתי להגיע להשקה של ססלוב קברנה סוביניון רזרבד 2003 בבר של מסה – האמת שגם אם היו מזמינים אותי להשקה של מגבות חדשות בשירותים של מסה או חומץ של ססלוב בדוכן טורטיות הייתי מוותר על כל פעילות אחרת ורץ

המנה הראשונה שהוגשה לנו הייתה קרפצ'יו לוקוס עם ערמוני מים ,עגבניות ,שמן זית ,לימון ופיסטוקים .מנה שעשתה מין סינרגיה הפוכה כשהטעמים הדי מעודנים שלה איכשהו ביטלו זה את זה .היין שהוגש לצד המנה היה ססלוב סוביניון בלאן ניו-זילנד 2006 יין שמיוצר ומבוקבק עבור ברי על ידי יינן ניו-זילנדי .היין הפציץ את האף בניחוחות טרופיים חדים כתער ,אבל בפה החדות התחלפה במגע עדין ומלטף מדי לטעמי

אחר כך עברנו לחתן השמחה .הקברנה סוביניון רזרבד 2003 מיוצר כולו מענבי הכרם האורגני של ססלוב בקדיתא ,הענבים נבצרו ידנית והיין טופל בשיטת פרי ראן ,ללא סחיטה של האשכולות .היין התיישן 24 חודשים בחביות משבעה סוגים שונים ,כשכל סוג של חבית נותן ליין את הטעמים שלו .הביקבוק התרחש במרץ 2006

לרזרבד יש ריחות של מנטה ,שוקולד ,קפה והמון דרגות של פרי – מבוסר ועד לריבה או פרי יבש .אך אבוי גם כאן הפה איכזב .היה בו משהו עיף ומאובק ,ממש לא דומה לפצצות שקיבלנו עד היום מיינות 2003 .ההרגשה הייתה שהיין פשוט לא סוחב .אבל כשהוגשה המנה העיקרית – פילה בקר עם מח עצם עטוף בעלי מנגולד ברוטב ליקריץ ,יין אדום וציר בקר – התרחש נס של ממש .אל מול המתיקות והליקריץ של המנה ,היין שלא ממש הרשים עד לאותו רגע ,נתן זינוק אמיתי בחיך תוך שהוא מגלה עוצמות שלא היו בו קודם ומציב חמיצות רכה אך מוצקה ,אל מול מתק הרוטב ,כשהליקריץ מרחף מעל ומגשר בין כל הטעמים .רק 2750 בקבוקים יוצרו מהיין הזה ,שברי ממליץ להגיש בטמפרטורה של 22 מעלות ומחירו של בקבוק הוא כ -140 ש"ח . שווה רכישה בעיקר אם אתם מסוגלים לבשל ברמה של אביב משה – השף של מסה

עוד כמה ענינים קריטיים לא פחות :ההופעה בלבונטין 7 הייתה די מוצלחת ,לא נשארו מקומות ישיבה ,נועה ניגנה כמו שדה ,דן היה קצת מאופק ,בכל זאת תל-אביב זו עיר קצת מלחיצה להופעות ,ואני התרגשתי עד מוות .אבל בסך הכל היה שמח ומבדח ואני מקווה שנזכה לעשות זאת שוב בקרוב לטובת כל אלה שלא הספיקו להגיע .בכל מקרה ההופעה הבאה בעשירי למרץ בחיפה

יובל – ג'וב – הרגיל – איש האוכל והשתיה של טיים אאוט תל-אביב הצטרף לאלכובלוגים עם בלוג חדש ברשימות .תעברו להגיד שלום – האיש יודע על מה הוא כותב

אחרי די הרבה התחבטויות עזבתי את רייטינג וזה סופי ונחמד מאוד .כרגע אני בדרך למקום אחר ,כשיהיו חדשות אמיתיות אתם תהיו בין הראשונים שידעו

 

מודעות פרסומת

3 תגובות to “מסה קריטית”

  1. ג'וב Says:

    ותודה על ההפניה

  2. יאיר גת Says:

    בכיף ,מדובר באחת מהמוצדקות שבהפניות שיש כאן

  3. ישי Says:

    אחלה בלוג..אתה חושב שהייתי יכול לפרסם את הכתבה על הזו באתר שאשתי ואני הקמנו בזמן שאנו בניו-יורק? אתר המלצות וביקורות שלנו ושל גולשים למסעדות ובתי קפה…

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s


%d בלוגרים אהבו את זה: