הבועה 2006 – 2007

אתה עושה השנה ספיישל לסילבסטר ?הפציצו אותי החודש בשאלה הבלתי נמנעת הזו .האמת ,שאלה טובה .חודש דצמבר הוא החודש התוסס ביותר בשנה ,שבו כל המאמצים השיווקיים בתחום האלכוהול מופנים אל עבר המבעבעים . התשובה היא לא .ספיישל אגב ,למי שלא שולט במינוחים ,זה כתבה רבת מילים שכדי לייצר אותה צריך לאסוף כמה שיותר יינות ,לכתוב כמה שפחות מילים על כל אחד ולארוז בחגיגיות .השנה אני מועל בתפקידי ואם אף עורכת לא תכופף לי את היד ברגע האחרון ,אני לא מתכנן לא ספיישל ולא נעליים .מצד שני פיזרתי קצת אינפורמציה תוססת בחודש האחרון בנרג 'הרי להתעלם ממש אי אפשר .ולמה אני לא עושה ספיישל ?כי נראה לי שאת הפרטים הבסיסיים כולם כבר יודעים וכי פעם שלישית ברציפות זה לא ספיישל זו סדרה

כדי לא להישאר בכל זאת מחוץ למסיבה ,אני מעלה לכאן טקסט בן שנתיים שנכתב כפתיח לספיישל שמפניות למתחילים . הרבה אגב לא השתנה מאז ,ובנוסף קישור לטעימת המבעבעים של בקבוק ממנה נאלצתי להיעדר השבוע ,ושתיהיה שנה מעולה לכולם

את היין המבעבע ,כמו את הקבב הרומני ,המציאו במקרה .כורמים צרפתים שסחטו ענבים כדי לעשות מהם יין ,חיכו לרגע שבו התסיסה בחבית תסתיים ,והעבירו את הנוזל לבקבוקים . אבל התהליך רק יצא לחופשת סמסטר . תסיסה טבעית לא יכולה להתקיים בטמפרטורות נמוכות ולכן השמרים הפסיקו לעבוד למשך החורף וחזרו עם בוא האביב, כשהגזים שהם יוצרים מפוצצים בקבוקים כאילו אין מחר

דום פריניון , הנזיר שעל שמו רשום הפטנט לייצור יין לבן מענבים אדומים , הכניס לשימוש את פקקי השעם מספרד כתחליף לפקקי העץ מצופה בד ,שהיו נהוגים אז .דפנות הבקבוקים התעבו כדי למנוע התפוצצויות ומאז אנחנו שותים פחות או יותר את אותו הדבר . הגזים שמטיסים את האלכוהול למוח בטיל והיותו של מחוז שמפיין לוקיישן מועדף להכתרת מלכים ,הפכו את היינות המבעבעים לאורחים מכובדים בכל אירוע חגיגי.

לא לכל יין לבן עם בועות קוראים שמפנייה .ליינות שאליהם הוחדר גז באופן מלאכותי קוראים יינות מוגזים ואפשר למצוא אותם בסופר עם שמות כמו פנטזיה או מקרנה . אלה שעברו תסיסה טבעית במיכלים נקראים יינות נתזים . המבעבעים הם אלה שתססו בבקבוק בשיטה המסורתית ,כמו הקווה מספרד , ואילו השמפניות תססו בבקבוק באזור שמפיין .איך תבחינו? הבועות ביין מבעבע שתסס בבקבוק הן קטנות ומקפידות על עלייה בטור מסודר מתחתית הכוס

אם אינכם נהגי מרוצים או מוסקטרים ,סביר שתרצו לפתוח את הבקבוק בלי לשפוך חצי ממנו .אפשר לעשות את זה עם מסירים את חבק הברזל מפקק השעם ,מניחים ליתר ביטחון יד אחת מעל הפקק ומסובבים אותו ביד השנייה עם כיוון השעון .הגזים בבקבוק כבר יחלצו את הפקק בשבילכם .נשאר לכם חצי בקבוק שאתם רוצים לשמור למחר ? שימו כפית מתכת בפיית הבקבוק ושימו לב שהיא נוגעת בנוזל. באורח פלא הגזים ישמרו בבקבוק

מודעות פרסומת

4 תגובות to “הבועה 2006 – 2007”

  1. drinking Says:

    אחלה כתבה, השכלתי בטרמינולוגיית התוססים וכל הכבוד שאתה לא שר ביחד עם המקהלה ומצטרף לחגיגת הכתיבה על התוססים

    קבל ח"ח על הביקורת של הצינזנו אסטי, מתוק מידי ויקר מידי זה בדיוק מה שחשבתי
    הפינו-שרדונה שלהם יבש יותר וללא המתיקות המוגזמת, יותר מוצלח לטעמי

    רק דבר אחד לא הבנתי, למה להוסיף דרמבוי למשהו שהוא כבר מתוק מידי?

  2. יאיר גת Says:

    המון תודה על ההתיחסות .ולשאלתך :כי התוספת לא מתבטאת במתיקות – אלא דווקא בעוקץ האלכוהולי והמעושן

  3. drinking Says:

    טוב, כתבתי גם אני על שלושת התוססים (מה ההגדרה הכללית למבעבע/נתזים/מוגזים?) שהיו לטעימה בפסטיבל היינות אצל אנדרי בספיישל רזרב

    http://drinking.wordpress.com/2006/12/23/cinzano/

  4. אייל גרוס Says:

    שנה טובה ומלאת שמפנייה… על מסע בחבל שמפיין תוכלו לקרוא כאן
    http://www.notes.co.il/gross/26812.asp

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s


%d בלוגרים אהבו את זה: