אתר יין וגורמה חדש בעברית – בדיוק מה שהיה חסר לנו

סטודיו בן עמי – מפיק תחרות אשכול הזהב, תערוכות סומלייה (בקרוב) והתערוכה הטכנולוגית לענף היין, השיק הבוקר אתר יין וגורמה חדש. כרגע אפשר לומר שדף הבית שלו נראה לא רע, הפטנט של הטופ 10 עובד יפה וגם התכנים שווים. את פתרון הגלילה בדפי התוכן הפנימיים קצת פחות אהבתי. בכל מקרה שיהיה בהצלחה

מודעות פרסומת

8 תגובות to “אתר יין וגורמה חדש בעברית – בדיוק מה שהיה חסר לנו”

  1. Islay Says:

    הממשק פשוט מחריד, מזמן לא ראיתי ממשק כל כך גרוע. הוציא לי לגמרי את החשק להתעמק בתכנים.

  2. NERI Says:

    נדמה לי ששמעתי היום שאפילו רוחמה מודה שהיא נובחת יותר מנושכת והגזרה לא תהיה כלכך מטופשת, טוב ימים יגידו
    בשורות טובות….

  3. drinking Says:

    הרעיון מעניין, על הביצוע יש עוד מה לדבר.

    יש שם עשרות 'ביקורות יין'. אני לא אומר שכל ביקורת צריכה להיות כמו באתר של דיקנטר או של רוגוב, אפילו ציונים לא חייבים לתת, אבל זה די מינימליסטי לדעתי לכתוב משפט אחד על כל יין, אפילו בלי חוות דעת כוללת אם הוא מוצלח או לא (בקריטריונים כאלה או אחרים). בכל מקרה, אולי הממשק והתכנים ישתפרו, מעניין יהיה לעקוב

  4. דויד Says:

    אתר יפה ומשעמם, בדיוק הפוך מהאתר הקודם שהבאת. יין וגורמה יש תכנים קצת יותר טובים, חבל שלא השתמשהו בהם

  5. meital levi Says:

    i whuld like to write some word's abut "yaffo winery"in your website

  6. OPHERZILI Says:

    זהו דיווח על טעימה עיוורת של יינות שיראז/סירה ישראלים שנערכו ע"י 4 פורומים שונים.

    הקדמה: לפני כמה שנים התכנסו קבוצה של אוהבי יין בבוסתן בקיבוץ גשור בואכה דרום רמת הגולן. המטרה הייתה לטעום ולהנות מיין בחברה של אוהבי יין, כיוון שליין פנים רבות ומיתוסים רבים עברנו מהר לטעום יין בצורה עיוורת ואף לדרג אותו.
    הכוונה: א. למידה אישית על טעם ,העדפות וזיהוי של יינות ומרכיבים שונים בהם.ב. חשיפה ליינות חדשים ללא דיעה קדומה על היקב או המחיר ג.לספק את סקרנותנו ולבדוק האם יש יין טוב יותר או ליתר דיוק יין שרוב האנשים שאוהבים יין ושותים יין יעדיפו.

    עם הזמן גם פרסמנו את תוצאות הטעימות תחת השם "פורום הבוסתן" בפורומים השונים ברשת.
    קיבלנו תגובות ובקשות להצטרף ולאור ההתעניינות פתחנו השנה פורום שמתארח בבית היין שבמעברות אצל ריבה וברוך ושמו "פורום השרון", מתוכו יצאו החיפאים והקימו את "פורום חיפה" שמארח אותו אלי ב"איזבלה-בר" שבכרמל. ברמת הגולן נפתח פורום נוסף "פורום צ"בי" במסעדה זעירה בביתו של צ"בי במושב שעל ושמה איך לא: "אצל צ"בי".

    כל פורום כולל כ-15 איש על בסיס קבוע שייפגש כל חודשיים-שלשה, יטעם יינות ידרג ויעשיר את הידע.
    חברי הפורומים מוגדרים כאוהבי יין ולא כמומחי יין, בין המשתתפים יש שעושים יין ועוסקים בתחום ויש שרק אוהבים לשתות יין , חברי הפורום מביאים יינות לטעימה חופשית (לא עיוורת) כדי לחלוק ולקבל דיעה על יין זה או אחר, את חלקם אציין בסוף.

    הטעימה: בשבוע של חג החנוכה בחרנו לערוך טעימה זהה לכל הפורומים. בחרנו את זן השיראז כיוון שהוא זן חדש יחסית ופחות מוכר אבל תופס מקום בין הזנים המובילים על המדפים.
    כמו כן לקחנו יינות מיקבים גדולים כך שאפשר למצא אותם בקלות על המדפים בחנויות.
    בחרנו יינות רזרב בכדי להנות מיינות יותר מורכבים ומושקעים אך החלטנו על תקרת מחיר של 90ש"ח שנראה לנו מחיר סביר.
    היינות נבחרו לפי המצאי בחנות היין באותו היום ולפי הקריטריונים שציינתי.
    היינות: ברקן, 14, שיראז רזרב 05" מחיר 55ש"ח
    בנימינה, ספיישל רזרב, שיראז, גליל 04" מחיר 68ש"ח
    תשבי, אסטייט, שיראז 05" מחיר 75ש"ח
    הרי גליל ,יראון, סירה 04" מחיר 88ש"ח

    המחירים המובאים כאן הם לפי חנות "בית היין" בהרצליה פיתוח.

    היין החמישי היה יין "פיראטי" – לטעימות אנו מכניסים לפעמים יין "אחר" , שונה מסגנון הטעימה.
    הפעם ביקשנו מבעל החנות יין לא ישראלי , גרוע וזול במיוחד (אני יודע שזה לא נשמע טוב) היין הזה אמור להיות קונטרה ליינות הנטעמים ולהוות עוד עימות של הטועם עם טעמו. היין את שמו לא נזכיר רק נאמר שהוא יין איטלקי (על הבקבוק לא צוינה שנת בציר או לפחות תאריך מילוי) עמד במשימה בצורה מוצלחת.

    בכל פורום ניצבו לפני הטועם 5 כוסות וטופס לדירוג.
    הציונים הניתנים ליינות משקפים את ממוצע חוות הדעת של הטועמים בלבד ולא מתיימרים להיות ציוני מומחה/מבקר יין.

    הטעימה הראשונה נערכה על ידי "פורום השרון "ב"מרתף" של בית היין במעברות, החדר היה מסודר ב-ח וערוך למופת, האווירה הייתה נעימה והכיבוד – גבינות ונקניקים – משובח וטעים לחיך, הצוות דאג שהכול יהיה מוקפד ומקצועי.

    תוצאות: 88.64 תשבי
    88.50 ברקן
    87.50 יראון
    86.71 בנימינה
    75.57 האיטלקי
    בקבוצה זו התוצאה בין היינות הישראליים הייתה צמודה, תשבי וברקן כמעט זהים, חמישה מ 14 הטועמים נתנו את הציון המועדף שלהם לברקן, סה"כ הפרש של פחות משתי נקודות בין הראשון לרביעי.

    הפורום השני "פורום צ"בי" נפגש בערב חורפי, קר וגשום בבית החם והנעים של צ"בי שטרח כל היום על ארוחת ה"מזה" הקפריסאי. ילדיו שעזרו במטבח ובהגשה השלימו את האווירה הביתית והאינטימית.

    תוצאות: 85.4 יראון
    84.6 תשבי
    82.5 ברקן
    81.5 בנימינה
    73.2 האיטלקי

    אפשר לראות בטעימה זו שהיראון והתשבי בפער מול הברקן ובנימינה, שלשה מתוך הטועמים נתנו את הציון הגבוהה ביותר ליראון ושלשה לתשבי.

    הפורום השלישי "פורום חיפה" נפגש ב"איזבלה-בר". נשמרה לכבודנו הקומה העליונה ולכבוד האירוע נערך "שלחן האבירים" .אחרי הטעימה כובדנו בגבינות משובחות ורוסטביף מושלם.

    התוצאות: 89.30 יראון
    88.61 תשבי
    87.15 ברקן
    83.15 בנימינה
    78.70 האיטלקי

    קבוצה זו דרגה את שלשת היינות הראשונים בפער לעומת הרביעי, כאן נתנו שישה מהחברים את הציון המירבי ליראון

    הפורום הרביעי והאחרון התכנס בבוסתן כשהאח מחמם והתבשילים שהביאו החברים מדיפים ריחות של בית , לפני הטעימה יצאנו לראות את בית הבד החדש "ארץ גשור" שמפיק בימים אלו שמן מזנים שונים במלוא עוצמתו לילה ויום.

    תוצאות הטעימה: 88 יראון
    84 בנימינה
    83.15 תשבי
    83.15 ברקן
    73.30 האיטלקי

    בקבוצה זו הייתה העדפה מובהקת ליראון,בנימינה קיבל מיקום טוב יותר מהטעימות הקודמות ולעניות דעתי הבקבוק היה יותר מוצלח מהקודמים, חמישה נתנו את הציון הגבוהה שלהם ליראון.

    שיכלול התוצאות מכול הטעימות: 87.55 יראון סירה 04"
    86.22 תשבי אסטייט שיראז 05"
    85.31 ברקן 14 שיראז רזרב 05"
    83.83 בנימינה ספיישל רזרב שיראז 04"

    בשלושה פורומים היראון היה היין הנבחר, בשלושה פורומים בנימינה דורג רביעי, תשבי היה אהוד ביותר בפורום אחד ופעמיים שני, ברקן נע בין שני ושלישי, אפשר לומר שהדרוג כמעט תואם למחיר, למעט בנימינה שיקר מברקן.

    בנוסף לציונים יש חברים שכתבו הערות על היין והנה חלק מההערות:
    יראון: צבע אטום, ריח עץ חזק, עשיר בריח, טעם עוצמתי, וסיומת ארוכה

    תשבי: צבע סגול עמוק, פירותי, עפיץ, גוף מלא וסיומת טובה

    ברקן: ריח עץ חזק מדי, ריח חלש, לא עגול, קצת קשה, סיומת קצרה.

    בנימינה: צבע טוב, ריח חלש, עגול, סיומת חלשה

    כמי שערכו את הטעימה, הבקבוק שנטעם ב"פורום הבוסתן" היה טוב מקודמיו, הריח היה עשיר יותר וללא ריח לוואי שהורגש בטעימות הקודמות , אגב, את כל הבקבוקים רכשנו יחד באותו מקום.

    בפורומים השונים טעמנו יינות נוספים: יין "אלון" על שם נכדו של יעקב בר-אור שהביא שיראז 2005 מעשה ידיו, היין ללא סולפיט וחומרים אחרים, ליין ארומות של פרי עשיר ואדמה, יש ניחוח ריבה (מניסיוני מאפיין של יינות ביתיים), גוף מלא, וסיומת טובה, היין השתנה והתעגל עם הזמן ,

    עוד יין מעשה ידי אחד החברים הוא "וייצמן" ק.ס. 05" של יצחק וייצמן ממושב גבעת יואב שבגולן, היין בעל מאפייני קברנה שעוקצים בחריפות קלה את האף, יין עגול עם סיומת ארוכהההההה, אהבנו.

    יעקב זוהר מקריית שמונה שלח לנו ק.ס. 06" שהובא בפני חברי פורום השרון וזכה באהבת החברים, זוהר מכין את היין המשובח ביקב בקיבוץ שניר, תודה.

    לסיום , נראה לנו שהפרוייקט – שמניע כמה פורומים בהם אוהבי יין ממקומות שונים הנהנים לטעום יינות ולבלות עם "בני מינם" – יצר גם אפשרות של מחקר קטן המאפשר לבדוק העדפה של יינות שונים ע"י קהל אוהבי יין ולא רק ע"י מומחים.
    שלום וברכה צוקי ועופר

  7. nir cohen Says:

    שלום רב,
    שמי ניר כהן, ואני מנהל את מסעדת קבלייר בירושלים (רח' בן סירא 1) לאחרונה השקנו תפריט טעימות חדש הכולל 8 מנות, מהמנות המובחרות של המסעדה.
    אשמח להזמין את כתב/ת האוכל שלכם למסעדה להתרשם ולהינות מהתפריט החדש.
    אשמח אם תצרו איתי קשר בכל שעה,
    מומלץ לתאם פגישה זו מראש.

    בברכה
    ניר כהן
    מסעדת קבלייר – ירושלים
    0546462820

  8. יוני שפירא Says:

    שלום חברים,
    מארגנים קבוצת חובבי יין דרך יקבי ברקן לסיור חווייתי בין היקבים המופלאים של קייפ טאון. הסיור יארך בשבועות הקרובים במסלול שיהיה מוסכם על כולם.
    לפרטים 086499579
    נתראה,
    יוני
    Hello friends,
    We are planning a winery trip throught Cape Town for a group of wine lovers in courtesy of Barkan Winery.
    The tour is planned to occur in the next few weeks.
    See you then,
    Yoni

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s


%d בלוגרים אהבו את זה: