מורנה – אכזבה בכפר סבא

בשבוע האחרון יצא לי לבקר שלוש פעמים בכפר סבא באירועים תלויי אוכל .ייתכן שעיר השינה מתחילה להתעורר וזה עניין חיובי ,אבל בחיים כמו בחיים ,עם הטוב מגיע גם הבינוני וכשמדובר באוכל ,בינוני זו לא מחמאה .מורנה ,שבעליה מגדירים אותה ביסטרו ים תיכוני ,הוקמה על ידי שף ישראלי – עדיאל דומין ,ברמן קובני -חואן גונזלס שעזב את קובה לטובת ראשון לציון מכל המקומות שבעולם ,וירון כרמי – יזם .המסעדה נמצא במדרחוב ירושלים בכפר סבא וממש אתמול התקיים בה אירוע לעיתונאים ושאר מוזמני העולם .התחלתי על הבר עם מוחיטו גרניטה מלון ,על בסיס קפטן מורגן ,נענע ,מיץ לימון ,סוכר וליקר מלון -אלוהים כמה ליקר מלון .ליד המשקה הירקרק ,טעמתי סלט מוחמץ של ארטישוק ,עם ארטישוק ירושלמי ונבטי חמניה בוינגרט פלפלים .היה מוחמץ לגמרי בעיקר בגלל טעמי קופסת השימורים שעלו מאחד המרכיבים .אחר כך היתה סיניה דג עם כרישה מקורמלת הטחינה הגולמית הייתה כנראה מאיכות טובה ,המתיקות של הכרישה נתנה לה זווית מעניינת ובסך הכל יצאה מנה לא רעה בכלל .חבל שהלחם שהוגש איתה היה בטמפרטורה נמוכה מטמפרטורת החדר .את הגרניטה הירוקה החליף דאקירי תות שהיה פירותי וטעים .על החציל הממולא אין לי הרבה מה לאמר כי בשלב זה המקום הפסיק לתפקד .מישהו לקח לי את הסכו"ם והחזיר אותו רק כשהחציל והמילוי היו קרים וסמרטוטיים .אחרי כל אלה עברתי לשבת עם כמה חברים ,ליד אחד השולחנות במטרה לדגום עיקריות .שעות חיכינו לכל מנה .הפילה בס על פסטה עריסה התגלה כפרוסות דג מאוד קטנות על פסטה כתומה שהייתה דווקא מתוקה יותר מאשר עריסאית .חזה העוף במילוי גבינת עיזים היה מופרך לחלוטין .מאוד משונה לאכול מנה במרקם של עוף עסיסי אבל בטעם השתלטן של גבינת עיזים .היה שם גם אווז קונפי ברוטב חמאת אגוזי לוז ,שהיה עשוי נכון אבל קשה לגדיר אותו כחוויה מסעירה .שתיתי גוורטצטרמינר יבש של סן מישל ,יין אנמי וחסר חוט שדרה שהתגלה כבחירה הטובה של הערב בהשוואה למרלו של צ'ילג ולקברנה מרלו סנדרו של יקב אלכסנר .אחרי שעברנו לבירות – בקבוקי בקס למי שמתעניין ,מצב הרוח השתפר וגם הקינוחים היו סבירים .אירוע עיתונאים אמור להיות ערב שבו כולם יעשו הכל כדי להציג את המסעדה במיטבה .במקרה של מורנה ,אם השירות המבולבל ,המנות המפוספסות ושגיאות הכתיב בתפריט ,מייצגים את המיטב ,הרי שהמקום בבעייה .רק מי שיחזור לשם פעם נוספת ידע אם הבעייה היא כרונית או שמא מדובר בחרדת ביצוע חד-פעמית .אני בכל אופן לא לוקח על עצמי את המשימה

 

ולכבוד הקיץ המתקרב – טיפים לבחירת אבטיח מתוך הבלנדר של ליאב צברי. כנסו הוא גם עושה קומיקס שווה

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s


%d בלוגרים אהבו את זה: