?אבו שוקרי המקורי

החומוס של מישור החוף שונה משמעותית מהחומוס ההררי שאינו דומה כלל לחומוס הגלילי .לא משנה כמה סולחות ז'ק כהן יעשה בפרסומת .יותר מזה ,לחומוס של אבו חסן שליד הים טעם ומרקם אחרים מאשר לזה שצומח בשדרות ירושלים .חומוס לא עושים מאהבה עושים אותו מגרגרים שמתבשלים באויר והתהליך הכימי הזה ,השונה ממקום למקום ,יוצר לכל אפיליסיון של חומוס את הטעמים והריחות שלו .אבו שוקרי – זה שבמרכז אבו-גוש בצד שמאל ,עושה חומוס שחביב עלי ביותר .לפני שבוע הוא השתלט על המכולת ששכנה מימין למסעדה והרחיב משמעותית את שטח האכילה . הבוקר אכלתי שם חומוס במרקם משחתי אך לא סמיך ,שוחה בשמן זית ירוק ועליו מתגלגרים גרגרים מגרים רכים וחמימים .היו שם גם חמישה כדורי פלאפל בהירים וכוסברתיים בגודל ביצי שליו ,חמוצים שאי אפשר לעצור ובצל נושך .הכי כיף זה להניח חתיכת בצל בתוך קרע של פיתה טריה ,לקחת ביס גדול וכשהפה מתחיל לבעור ,להרגיע אותו במשב של משחת חומוס מרעננת .מהחלון אפשר לראות הרים ירוקים ,בתי אבן ושקדיות פורחות .שתיתי תה מתוק ,נפרדתי מהזקן שסיפר לי על המכולת שעמדה שם עד לא מזמן ,וירדתי לתל-אביב – לגמרי שכחתי איך התחלתי את היום עם סבא בבית חולים שיקומי בירושלים .לא יודע עם זה השוקרי המקורי ,לא יודע מי זה המקורי ,אבל אני בטוח שעכשיו יש לי הרבה יותר כח להתחיל את סוף השבוע ובטח גם את השבוע שאחריו .שבת שלום
מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s


%d בלוגרים אהבו את זה: